Om denne blog

Mine børn har diagnoser. Diagnoserne er dog ikke det centrale – mine børn er først og fremmest individer, som tilfældigvis har nogle funktionsnedsættelser, der kan give udfordringer. Men det betyder noget for os som familie. Vi er på godt og ondt “en offentlig familie”, der er dybt afhængig af, at systemet støtter op om os – både behandlersystem, skolesystem og kommune i form af hjælp til barnepige, taxakørsel etc, der gør det muligt for min mand og jeg at være gode samfundsborgere og tage på arbejde hver dag.

Vi er med andre ord i velfærdsstatens vold. Og det er ikke kun skidt. Jeg er ofte dybt taknemmelig – men kan også være indigneret og frustreret. Fra dette grænseland vil jeg fortælle historier og berette om, hvordan systemerne fungerer for borgere, der for alvor har brug for det – og hvordan vores samfund generelt klarer at inkludere mennesker, der er skæve. Hvordan favner vi det, der ikke ligger lige midt i normalfordelingskurven? Det er vigtigt! Hvis alle fulgte normerne, ville der ikke være nogen til at udfordre dem. Hvis vi knækker dem, får vi ingen Einsteins, Jamie Olivers og Holger Bech Nielsener.

So, here’s to the misfits

PS. Bloggens navn er inspireret af dette Steve Jobs citat:

“Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes… the ones who see things differently — they’re not fond of rules… You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them, but the only thing you can’t do is ignore them because they change things… they push the human race forward, and while some may see them as the crazy ones, we see genius, because the ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do…”

2 kommentarer til “Om denne blog

  1. Hej Katrine. har netop fundet din blog og glæder mig til at læse med. De bedste hilsner Janni – mor til Aksel med autisme

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s